Huis kopen aan de Zilverkust

Aan de Zilverkust zijn de prijzen van vastgoed nog aantrekkelijk, waardoor er mogelijkheden zijn om een prachtige villa te kopen, een droom te verwezenlijken, waar dit financieel gezien nog haalbaar is.
Rond Lissabon en verder naar het zuiden liggen de prijzen van onroerend goed aanzienlijk hoger.
De zilverkust wordt steeds meer ontwikkeld, en dit is merkbaar in de jaarlijkse prijsstijging van het onroerend goed.
Een huis kopen aan de zilverkust geeft dan ook een waardevol eigendom, waarvan de waarde ieder jaar stijgt.
De Silvercoast, Zilverkust of ook wel Costa da Prata genoemd, staat bekend als één van de meest belangrijke groeiregio’s op dit moment.
De prijzen zijn aantrekkelijk, maar ook door zijn milde klimaat is de zilverkust een zeer aantrekkelijk gebied voor  Noord Europeanen. 
In het Noorden van het land is het in de winter koud met nacht temperaturen die onder nul kunnen gaan, en in het zuiden van het land is het in de zomer warm, waar het kwik kan oplopen tot 35 graden.
Het midden gebied de Costa da Prata hier zijn de nachten in de winter niet kouder dan 8 graden en de temperaturen in de zomer lopen niet hoger op dan 25 graden
Er zijn wel eens dagen met uitschieters maar dit is meer uitzondering dan regelmaat.
In de slechtste maanden van het jaar januari en februari kan vaak nog van het middag zonnetje genoten worden en kunnen de middag temperaturen oplopen tot 17 graden. In de Zomer gaat het kwik overdag al gauw richting de 25 graden
Aan zon ontbreekt het dan ook niet aan de zilver kust.

Costa da Prata loopt van Espinho in het noorden tot Ericeira richting het zuiden.Deze streek is ideaal voor mensen die niet houden van massa toerisme, maar toch ook niet te rustig willen zitten.
De ligging is centraal, het land is langwerpig en doordat de zilverkust ongeveer in het midden ligt is het puntje noorden bijna even ver als naar het puntje zuiden(afhankelijk waar men staat aan de zilverkust).
U kunt dus snel alle kanten op en dit is een groot voordeel
De Silvercoast heeft een prachtige kustlijn,  mooie stranden en prachtige baaien, het achterland is heuvelachtig en dit levert mooie ver zichten op, het  strand de zee en het achterland  biedt volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen, te zwemmen, duiken, surfen en roeien.
Voor de golf liefhebber is de zilverkust een paradijs. Royal Obidos, Bom Sucesso, Praia d'el Rey, Golden eagle, Dolce camporeal, Vimeiro golf, zijn slechts een opsomming van de golf terreinen binnen de silvercoast.

3 belangrijke kustplaatsen van de zilverkust zijn Foz do Arelho, Sao Martinho do Porto en Nazare.

FOZ DO ARELHO
Foz do arelho met zijn brede strand en prachtige lagune

SAO MARINHO DO PORTO
Sao martinho do Porto heeft een prachtige baai, welke ideaal is voor ouders met kinderen. De beschutting van de baai maakt dat het water rustig is.NAZARE
De mooie badplaats Nazare heeft naast zijn toerisme ook haar eigen tradities behouden. 
Van oorsprong een vissersdorpje wat uitgegroeid is tot een klein stadje en badplaats. Tradioneel wordt de vis te  droge gelegd en aan het publiek verkocht. 
Nazare ligt op nog geen uurtje rijden van het vliegveld Lissabon.
 
Portugal heeft een rijke en unieke cultuur , levendige steden en een mooi gevarieerd landschap. Het was ooit een van de armste landen van West Europa, echter het einde van de dictatuur, de introductie van de democratie in 1974 en de toetreding tot de Europese Unie in 1986, hebben een belangrijke stijging van de welvaart tot gevolg gehad. 
Echter de zilver kust is nog niet ontdekt door de massa en kent daardoor nog relatief lage prijzen.

Meer informatie over de Zilverkust en Portugal?  Ga naar www.saudadesdeportugal.nl of www.zininportugal.com.

License Nº: 123456789
ATTENTION This site uses cookies. By browsing the site you will consent to its use. Learn more about the use of cookies.

AccepterenHoe te configureren